ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΕΥΚΟΛΗ
Σελίδα 1 από 1
ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΕΥΚΟΛΗ
ΥΛΙΚΑ
για το ταψί
2 κουταλιές βούτυρο
3-4 μήλα
1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
1 κουταλιά κανέλα
1 φλυτζάνι καρύδια κομμένα
για το μείγμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣε ένα ταψάκι 23 βάζουμε το βούτυρο. Βάζουμε το ταψάκι στον φούρνο στους 180 βαθμούς και αφήνουμε το βούτυρο να λιώσει.
Εν τω μεταξύ κόβουμε τα μήλα σε λεπτά σχετικά φετάκια.
Οταν λιώσει το βούτυρο ρίχνουμε στο ταψάκι μισή κούπα ζάχαρη να πάει παντού και πασπαλίζουμε με κανέλα και καρύδια.
Στην συνέχεια απλώνουμε γύρω-γύρω τα μήλα (και αν θέλουμε βάζουμε και καρύδια)
Ζύμη: Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια με το μπεικιν να γίνουν μαρέγκα.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη και μόλις ασπρίσει ρίχνουμε τις βανίλιες, τον χυμό πορτοκαλιού και την μαρέγκα.
Τέλος προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι χτυπώντας συνεχώς το μίγμα.
Ρίχνουμε την ζύμη πάνω στα μήλα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Είναι έτοιμο σε περίπου 3/4 με μία ώρα ανάλογα με τον φούρνο. (Πριν την βγάλετε τσιμπήστε την με ένα πιρουνάκι να δείτε αν έχουν ψηθεί τα μήλα.)
Οταν είναι έτοιμη, την αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα.
για το ταψί
2 κουταλιές βούτυρο
3-4 μήλα
1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
1 κουταλιά κανέλα
1 φλυτζάνι καρύδια κομμένα
για το μείγμα
1/2 βιτάμ
1 κούπα ζάχαρη
4 αυγά
2 φλυτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Κανέλα
1 κουταλάκι μπέικιν
Χυμός ενός πορτοκαλιού
2 βανίλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣε ένα ταψάκι 23 βάζουμε το βούτυρο. Βάζουμε το ταψάκι στον φούρνο στους 180 βαθμούς και αφήνουμε το βούτυρο να λιώσει.
Εν τω μεταξύ κόβουμε τα μήλα σε λεπτά σχετικά φετάκια.
Οταν λιώσει το βούτυρο ρίχνουμε στο ταψάκι μισή κούπα ζάχαρη να πάει παντού και πασπαλίζουμε με κανέλα και καρύδια.
Στην συνέχεια απλώνουμε γύρω-γύρω τα μήλα (και αν θέλουμε βάζουμε και καρύδια)
Ζύμη: Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια με το μπεικιν να γίνουν μαρέγκα.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη και μόλις ασπρίσει ρίχνουμε τις βανίλιες, τον χυμό πορτοκαλιού και την μαρέγκα.
Τέλος προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι χτυπώντας συνεχώς το μίγμα.
Ρίχνουμε την ζύμη πάνω στα μήλα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Είναι έτοιμο σε περίπου 3/4 με μία ώρα ανάλογα με τον φούρνο. (Πριν την βγάλετε τσιμπήστε την με ένα πιρουνάκι να δείτε αν έχουν ψηθεί τα μήλα.)
Οταν είναι έτοιμη, την αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα.
ntina- Αριθμός μηνυμάτων : 10
Location : ΦΙΛΙΑΤΡΑ
Registration date : 16/01/2008
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης