ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΡΠΟΥΖΙΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΑΓΡΙΛΗ
2 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΡΠΟΥΖΙΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΑΓΡΙΛΗ
Ξεκινά σήμερα στον Αγρίλη των Φιλιατρών το κύριο μέρος της 2ης “Γιορτής Καρπουζιού“ - την έναρξη της οποίας είχε κηρύξει η σχετική ημερίδα της 24ης Μαΐου στην Κυπαρισσία.
Οι εκδηλώσεις στον Αγρίλη περιλαμβάνουν πλήθος δραστηριότητες που σκοπό έχουν να ελκύσουν τον κόσμο, να τον ενημερώσουν να τον διασκεδάσουν και παράλληλα να προβάλουν αυτό το τόσο σημαντικό για την περιοχή προϊόν.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, σήμερα στις 7.30 το απόγευμα θα ξεκινήσει ψυχαγωγικό πρόγραμμα με μονότροχο και ξυλοπόδαρους και θα συνεχιστεί με κλόουν στο γήπεδο του μπάσκετ.
Στις 8.30 ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρος Κοντός, η υφυπουργός Απασχόλησης Σοφία Καλαντζάκου, ο νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος και οι δήμαρχοι της περιοχής που συμμετέχουν στην γιορτή, θα απευθύνουν χαιρετισμούς.
Θα ακολουθήσουν ομιλίες με γενικό θέμα «Γεωργία και Περιβάλλον» από πανεπιστημιακούς καθηγητές αλλά και καλλιεργητές καρπουζιού - ενώ οι εκδηλώσεις της πρώτης μέρας θα ολοκληρωθούν με παραδοσιακούς χορούς από τοπικό συγκρότημα, και στη συνέχεια γλέντι με τη λαϊκή ορχήστρα "Ολυμπιακή Κομπανία."
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Απ: ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΡΠΟΥΖΙΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΑΓΡΙΛΗ
nekfil έγραψε:Ξεκινά σήμερα στον Αγρίλη των Φιλιατρών το κύριο μέρος της 2ης “Γιορτής Καρπουζιού“ - την έναρξη της οποίας είχε κηρύξει η σχετική ημερίδα της 24ης Μαΐου στην Κυπαρισσία.
Aπο πότε το Βορρέειον πνευματικό κέντρο είναι στην Κυπαρισσία και όχι στα Φιλιατρά???
Μάλλον φίλτατε Νεκτάριε δεν το πρόσεξες τι έγραφε η Ελευθερία.
Επειδή το είδα κι εγώ το πρωϊ που αγόρασα την εφημερίδα και φρίκαρα στην κυριολεξία απέστειλα με e-mail το μεσημέρι στην Ελευθερία την ακόλουθη διαμαρτυρία. (Είναι ακριβώς όπως την απέστειλα)
Αξιότιμε Κε Διευθυντά.
Στο φύλλο της εφημερίδας σας του Σαββάτου 21 Ιουνίου και στην σελίδα 8 έχει ένα δημοσίευμα για την γιορτή Καρπουζιού.
Σας επισυνάπτω το φύλλο απο την ηλεκτρονική έκδοση.
Στην πρώτη παράγραφο του κειμένου αναφέρει:
Ξεκινά σήμερα στον Αγρίλη των Φιλιατρών το κύριο μέρος της 2ης "Γιορτής
Καρπουζιού" - την έναρξη της οποίας είχε κηρύξει η σχετική ημερίδα της
24ης Μαΐου στην Κυπαρισσία.
Ερώτηση:
Απο πότε Το Βορρέειο Πνευματικό Κέντρο στο οποίο έγινε η έναρξη της
Γιορτής Καρπουζιού στις 24 Μαϊου και βρίσκεται στην είσοδο της πόλης
των ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ απέναντι απο το γήπεδο του Γυμνασίου και Λυκείου
μετακόμισε στην Κυπαρισσία???
Έβγαλε ποδαράκια και περπάτησε πηγαίνοντας στην Κυπαρισσία???
Προφανώς ο συντάκτης του κειμένου ήταν εκτός τόπου και εκτός
χρόνου, πλήρως αγεωγράφητος και με σαφείς τάσεις υποκατάστασης του
Υπουργού Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης κου Άκη Παυλόπουλου αφού
κατάφερε σε μια λέξη να εφαρμώσει τον Καποδίστρια 2 στην πράξη.
Παρακαλώ πολυ ενημερώστε τον συντάκτη σας όταν πάει να γράψει κάτι
να γνωρίζει η κάθε περιοχή που ανήκει διοιηκητικά και να μην γράφει
ανακρίβειες.
Εκτίθεται και ο ίδιος αλλα περισσότερο εκτίθεται η έγκυρη και
έγκριτη εφημερίδα σας την οποία εμπιστεύεται και αναγιγνώσκει (μαζί κι
εγώ) το μεγαλύτερο ποσοστό Μεσσηνίων με πολυ μεγάλη διαφορά από την
δεύτερη.
Είναι Επιεικώς αδικαιολόγητος για τα λάθη που κάνει.
Πρίν ένα χρόνο πάλι κάτι ανάλογο είχε γραφτεί στην εφημερίδα σας.
Αντι να γραφτεί Γιορτή Καρπουζιού Τρυφυλίας είχε γραφτεί Γιορτή Καρπουζιού Κυπαρισσίας.
Και τότε είχα αντιδράσει εγω προσωπικά στο δημοσίευμα εκείνο και σας είχα στείλει e-mail διαμαρτυρίας.
Αντίγραφο του παρόντος ηλεκτρονικού μηνύματος θα αποσταλλεί και
στον Κο Γιαννακόπουλο Σταμάτη (πρώην πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής
Καρπουζιού Τριφυλλίας) αλλα θα παραδωθεί τόσο εγγράφως όσο και με
e-mail και στον νυν πρόεδρο της οργανωτικής Επιτροπής Κο Παναγιώτη
Αθανασσόπουλο.
Το ίδιο κείμενο θα αναρτηθεί και στο κεντρικό portal του Φιλιατρά Forum το οποίο διαχειρίζομαι προς ενημέρωση των επισκεπτών μου.
Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας
Ο Διαχειριστής του Φιλιατρά Forum
Και μόλις τώρα διαπίστωσα ότι ο υπουργός Εσωτερικών και Δημόσιας διοίκησης δεν λέγεται Άκης αλλά Προκόπης.
Ακης είναι ο Δημοσιογράφος.... Αλλα το e-mail δεν γυρνά πίσω.
ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΡΠΟΥΖΙΟΥ
Γεια σου φίλε Χάρη,
απ΄ ότι θα πρόσεξες και σε προηγούμενό μου άρθρο, έχω αναφέρει ότι ο Αγρίλης αναφέρεται ως Αγρίλης Κυπαρισσίας. Όχι μόνο στο άρθρο αυτής της εφημερίδας, αλλά και σε άλλα ΜΜΕ.
Το συγκεκριμένο άρθρο, όπως γράφεται και από κάτω, επειδή είναι από την συγκεκριμένη εφημερίδα, δεν παραποιήθηκε ως προς το κείμενό του και παρουσιάστηκε έτσι ακριβώς όπως δημοσιεύτηκε.
Συγχαρητήρια για το e-mail που έστειλες στην εφημερίδα, αλλά θα προτιμούσα να το κάνει κάποιος άλλος , όπως π.χ. ο Δήμαρχος. Το πρόβλημα της αναφοράς σε περιοχές μας που αναφέρονται ότι ανήκουν στην Κυπαρισσία, ενώ ανήκουν στον Δήμο Φιλιατρών, δεν είναι σημερινό αλλά παρα-είναι επαναλαμβανόμενο.
Ελπίζω κάποτε να τελειώσει αυτή η ιστορία.
απ΄ ότι θα πρόσεξες και σε προηγούμενό μου άρθρο, έχω αναφέρει ότι ο Αγρίλης αναφέρεται ως Αγρίλης Κυπαρισσίας. Όχι μόνο στο άρθρο αυτής της εφημερίδας, αλλά και σε άλλα ΜΜΕ.
Το συγκεκριμένο άρθρο, όπως γράφεται και από κάτω, επειδή είναι από την συγκεκριμένη εφημερίδα, δεν παραποιήθηκε ως προς το κείμενό του και παρουσιάστηκε έτσι ακριβώς όπως δημοσιεύτηκε.
Συγχαρητήρια για το e-mail που έστειλες στην εφημερίδα, αλλά θα προτιμούσα να το κάνει κάποιος άλλος , όπως π.χ. ο Δήμαρχος. Το πρόβλημα της αναφοράς σε περιοχές μας που αναφέρονται ότι ανήκουν στην Κυπαρισσία, ενώ ανήκουν στον Δήμο Φιλιατρών, δεν είναι σημερινό αλλά παρα-είναι επαναλαμβανόμενο.
Ελπίζω κάποτε να τελειώσει αυτή η ιστορία.
Δεν το είχα δει Νεκτάριε.
Κάτι η γιορτή Καρπουζιού, Κάτι η ετοιμασία του περιοδικού δεν μου άφησαν χρόνο να το δώ.
Σωστα αντέδρασες, αλλά............. αντέδρασες εδώ. Πόσοι το είδαν?? Λίγοι. τα μέλη του Forum.
Αυτοί που έπρεπε να το δούν είμαι βέβαιος κατα 98% ότι δεν το είδαν
Όπως για παράδειγμα δεν θα το έβλεπαν και στο δικό μου Forum αν το είχα γράψει μόνο στο forum
Εγω όμως το έστειλα απευθείας σε αυτούς να το δούν και να το διαβάσουν.
Οσο για το αν προτιμούσες να το κανει ο Δήμαρχος....
Το έχει κάνει ο Δήμαρχος με κάποιο άλλο κείμενο που Έλεγε "Μάλη το βουνό της Κυπαρισσίας"....
Ολα πρέπει να τα περιμένουμε απο τον Δήμαρχο??? Με πόσα πια πρέπει να επιφορτιστεί και ο Δήμαρχος????? Έχει με πολυ σοβαρότερα πράγματα α ασχοληθεί.
Κινείται εντατικά για να λειτουργήσει την αποχέτευση. ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ μας δούλεψαν άγρια με το θεμα της αποχέτευσης. Όλοι θα την λειτουργούσαν αλλά κανένας δεν την λειτούργησε.
Ο παρόντας δήμαρχος το έχει βάλει σκοπό να την λειτουργήσει. Ηδη ξεκίνησαν τα έργα. Ελπίζω ότι θα λειτουργήσει επιτέλους.
Γι αυτό λεω με πόσα πια πρέπει να επιφορτιστεί ο δήμαρχος???? Οχι ο Ξύγκας αλλά ο Κάθε Ξύγκας.
Νομίζω ότι και απο μόνοι μας μπορούμε να αντιδράσουμε, όπως αντέδρασα κι εγώ. Να βαλουμε βρε παιδί μου όλοι μας ένα χεράκι.
Και θες να το πούμε και αλλιώς?????
Κάνεις Copy - paste το κείμενο του E-mail μου, και στο τέλος γράφεις με καλύπτει πλήρως και το προσυπογράφω.
Το στέλενεις και εσύ στην Ελευθερία.
Μίλησα με τον Γιαννακόπουλο και μου είπε ότι είδε το e-mail και συμφώνησε με την κίνηση μου.
Του είπα να πατήσει Προώθηση και στο τελος να γράψει προσυπογράφω την αντίδραση. και να το στείλει και εκείνος στην Ελευθερία.
Κάντο κι εσύ να θες.
Ας το κανει και όποιο άλλο μελος θέλει. Σε κατι τέτοια θέματα νομίζω ότι ΟΛΟΙ ΜΑΣ πρέπει να είμαστε ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ. Ανεξάρτητα απο το σε ποιό forum "ανήκει" ο καθένας.
Και βαζω σε εισαγωγικά τη λέξη ανήκει γιατί κανένας δεν είναι κτήμα κανενός.
Κάτι η γιορτή Καρπουζιού, Κάτι η ετοιμασία του περιοδικού δεν μου άφησαν χρόνο να το δώ.
Σωστα αντέδρασες, αλλά............. αντέδρασες εδώ. Πόσοι το είδαν?? Λίγοι. τα μέλη του Forum.
Αυτοί που έπρεπε να το δούν είμαι βέβαιος κατα 98% ότι δεν το είδαν
Όπως για παράδειγμα δεν θα το έβλεπαν και στο δικό μου Forum αν το είχα γράψει μόνο στο forum
Εγω όμως το έστειλα απευθείας σε αυτούς να το δούν και να το διαβάσουν.
Οσο για το αν προτιμούσες να το κανει ο Δήμαρχος....
Το έχει κάνει ο Δήμαρχος με κάποιο άλλο κείμενο που Έλεγε "Μάλη το βουνό της Κυπαρισσίας"....
Ολα πρέπει να τα περιμένουμε απο τον Δήμαρχο??? Με πόσα πια πρέπει να επιφορτιστεί και ο Δήμαρχος????? Έχει με πολυ σοβαρότερα πράγματα α ασχοληθεί.
Κινείται εντατικά για να λειτουργήσει την αποχέτευση. ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ μας δούλεψαν άγρια με το θεμα της αποχέτευσης. Όλοι θα την λειτουργούσαν αλλά κανένας δεν την λειτούργησε.
Ο παρόντας δήμαρχος το έχει βάλει σκοπό να την λειτουργήσει. Ηδη ξεκίνησαν τα έργα. Ελπίζω ότι θα λειτουργήσει επιτέλους.
Γι αυτό λεω με πόσα πια πρέπει να επιφορτιστεί ο δήμαρχος???? Οχι ο Ξύγκας αλλά ο Κάθε Ξύγκας.
Νομίζω ότι και απο μόνοι μας μπορούμε να αντιδράσουμε, όπως αντέδρασα κι εγώ. Να βαλουμε βρε παιδί μου όλοι μας ένα χεράκι.
Και θες να το πούμε και αλλιώς?????
Κάνεις Copy - paste το κείμενο του E-mail μου, και στο τέλος γράφεις με καλύπτει πλήρως και το προσυπογράφω.
Το στέλενεις και εσύ στην Ελευθερία.
Μίλησα με τον Γιαννακόπουλο και μου είπε ότι είδε το e-mail και συμφώνησε με την κίνηση μου.
Του είπα να πατήσει Προώθηση και στο τελος να γράψει προσυπογράφω την αντίδραση. και να το στείλει και εκείνος στην Ελευθερία.
Κάντο κι εσύ να θες.
Ας το κανει και όποιο άλλο μελος θέλει. Σε κατι τέτοια θέματα νομίζω ότι ΟΛΟΙ ΜΑΣ πρέπει να είμαστε ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ. Ανεξάρτητα απο το σε ποιό forum "ανήκει" ο καθένας.
Και βαζω σε εισαγωγικά τη λέξη ανήκει γιατί κανένας δεν είναι κτήμα κανενός.
Μετά την αντίδραση του Φιλιατρά Forum ήρθε η διόρθωση από την εφημερίδα Ελευθερία
Πηγή: Ελευθερία [ 25/8/2008 Σελίδα 2 ]
Σχόλιο:
Ας πούμε..... τέλος καλό.
Αλλα θα είμαστε σε επαγρύπνηση για να αποτρέπουμε "λάθη" αντιδρώντας με σθένος και υπερασπιζόμενοι ΠΛΗΡΩΣ την τεράστια ιστορία των Φιλιατρών.
Το λάθος για τη “Γιορτή καρπουζιού” στα Φιλιατρά
ΔΙΟΡΘΩΝΟΝΤΑΣ - συμπληρώνοντας ρεπορτάζ για τη "Γιορτή Καρπουζιού", δυστυχώς... προσθέσαμε κι ένα λάθος, αναφέροντας ότι η διοργάνωση που ολοκληρώθηκε στον Αγρίλη ξεκίνησε πριν 1 μήνα στην Κυπαρισσία - αντί για τα Φιλιατρά, που είναι φυσικά το σωστό.
Η υπογράφουσα ζητά συγγνώμη από τους διοργανωτές, τους συμμετέχοντες, καθώς επίσης από την εφημερίδα, τον συντάκτη και τους αναγνώστες - αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη για το κακό... που προέκυψε στην προσπάθεια να γίνει... το καλό.
Ελπίζω να περιττεύει η διευκρίνιση πως επρόκειτο καθαρά για λάθος, το οποίο δεν έγινε βέβαια σκόπιμα.
Δεν περιττεύει πάντως η υπόσχεση για περισσότερη προσοχή... ακόμα κι όποτε η πίεση της δουλειάς χτυπάει κόκκινο.
Π.Α.
Πηγή: Ελευθερία [ 25/8/2008 Σελίδα 2 ]
Σχόλιο:
Ας πούμε..... τέλος καλό.
Αλλα θα είμαστε σε επαγρύπνηση για να αποτρέπουμε "λάθη" αντιδρώντας με σθένος και υπερασπιζόμενοι ΠΛΗΡΩΣ την τεράστια ιστορία των Φιλιατρών.
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης