ΜΙΛΦΕΪΓ
Σελίδα 1 από 1
ΜΙΛΦΕΪΓ
Υλικά 1 φύλλο σφολιάτας βούτυρο για το άλειμμα για την κρέμα 1 κούπα γάλα 2 κουταλιές κορν φλάουρ 1/4 κούπας ζάχαρη 1 συσκευασία βανίλια 1/8 κουταλάκι αλάτι 3 μεγάλα κροκάδια 1 κούπα κρέμα γάλακτος 1/4 κούπας ζάχαρη άχνη 1 συσκευασία βανίλια ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα μερικές φράουλες για το στόλισμα Ατομα: 4 |
Εκτέλεση Κόψτε τη σφολιάτα σε κομμάτια κι αραδιάστε τα σε βουτυρωμένο ταψάκι. Αλείψτε τα με βούτυρο και ψήστε τα στους 200 βαθμούς Κελσίου, 15' περίπου, να πάρουν σκούρο, ρόδινο χρώμα. Αφήστε τα να κρυώσουν σε σχάρα. Στο μεταξύ, ετοιμάστε την κρέμα. Σε μικρή κατσαρόλα, ανακατέψτε το κορν φλάουρ με τη ζάχαρη, τη βανίλια, το αλάτι, τα κροκάδια και 2 κουταλιές κρύο γάλα. Βάλτε το υπόλοιπο γάλα σε μια άλλη κατσαρόλα, επάνω στη φωτιά. Όταν αρχίσει να βράζει, ρίξτε το, ανακατεύοντας ζωηρά, μέσα στο μίγμα των κροκαδιών και σιγοβράστε, ώσπου να πήξει η κρέμα. Βράστε 1' ακόμη και κατεβάστε από τη φωτιά. Κολλήστε ένα κομμάτι πλαστική μεμβράνη στην επιφάνεια της κρέμας κι αφήστε τη να κρυώσει. Στο μεταξύ, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με την άχνη και τη βανίλια, να πήξει σε σαντιγύ. Όταν η κρέμα κρυώσει εντελώς, ρίξτε κι ενσωματώστε τη μισή σαντιγύ. Για να συνερμολογήσετε τα μιλφέιγ, σπάστε λίγη σφολιάτα στα πιάτα που θα σερβίρετε, να δημιουργηθεί βάση και βάλτε επάνω 3-4 κουταλιές κρέμα. Κολλήστε τριγύρω στην κρέμα κομμάτια σπασμένης σφολιάτας και πασπαλίστε το γλύκισμα και το πιπατο με ζάχαρη άχνη. Στολίστε με την υπόλοιπη σαντιγύ και φράουλες. Φυλάξτε το γλύκισμα ακάλυπτο στο ψυγείο, ως τη στιγμή που θα το σερβίρετε. |
ntina- Αριθμός μηνυμάτων : 10
Location : ΦΙΛΙΑΤΡΑ
Registration date : 16/01/2008
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης