ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ:ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Πήγαινε κάτω

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ:ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Δημοσίευση  reporter Την / Το Παρ 28 Μαρ 2008, 19:41


Μετά τη 15η Απριλίου τοποθετείται χρονικά η έναρξη των ενεργοποιήσεων δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης, σύμφωνα με την πληροφόρηση που παρείχαν σε υπαλλήλους της ΕΑΣ Μεσσηνίας στελέχη της ΠΑΣΕΓΕΣ. Η ανταλλαγή απόψεων έγινε χθες σε συνάντηση που διοργανώθηκε στο εργοστάσιο Θουρίας της Ένωσης, δεδομένου ότι η ΕΑΣ μετέχει στο πιλοτικό πρόγραμμα της ΠΑΣΕΓΕΣ για το ψηφιακό σύστημα ταυτοποίησης αγροτεμαχίων LPIS, που η Ελλάδα πρέπει υποχρεωτικά να εφαρμόσει, αλλιώς απειλείται με αναστολή πληρωμών για τις επιδοτήσεις.
Ο όγκος εργασίας θα είναι μεγάλος κατά τη φετινή περίοδο ενεργοποιήσεων, όπως ανέφεραν στο «Θ» ο γενικός διευθυντής της Ένωσης Δημήτρης Ραπτέας και ο διευθυντής Επιδοτήσεων Κώστας Πέτροβας, διότι ταυτόχρονα θα πρέπει να διεκπεραιωθούν 4 έργα:
- υποβολή αίτησης ενιαίας ενίσχυσης 2008
- υποβολή αίτησης εξισωτικής αποζημίωσης 2008
- κατάρτιση μητρώου αγροτών
- υλοποίηση πιλοτικού προγράμματος LPIS, ή Land Piece Identification System ή Συστήματος Ταυτοποίησης Γεωτεμαχίων.
Η ένταξη στο σύστημα LPIS συναρτάται με τη δημιουργία μητρώου αγροτών και αγροτικών
εκμεταλλεύσεων. Ένα τμήμα όσων περιληφθούν σε αυτό, θα μπουν και στο πιλοτικό πρόγραμμα που προαναφέρθηκε, με ενδεικτικό αριθμό 500 παραγωγών και 8.000-10.000 αγροτεμαχίων. Πρόκειται για δύσκολο και δαπανηρό έργο, που χρειάζεται πλήρη απασχόληση τοπογράφων για την ψηφιακή ταυτοποίηση σε χάρτες των αγροτεμαχίων και θα πρέπει να ολοκληρωθεί έως το τέλος Ιουνίου. Σημειώνεται πως είναι υπο-έργο του μητρώου αγροτών, το οποίο θα πρέπει να έχει δημιουργηθεί έως 21 Ιουνίου. Για την υλοποίηση του LPIS θα γίνει ειδικό σεμινάριο για υπαλλήλους της ΕΑΣ στην Αθήνα.

Τι θα γίνει με τα δικαιώματα από σταφίδα, σύκα, εσπεριδοειδή, στην έκδοση των οποίων υπάρχει αξιοσημείωτη καθυστέρηση; Συζητείται το ενδεχόμενο να εκδοθεί ξεχωριστός τίτλος δικαιωμάτων και να μη συναρτάται η διαδικασία ενεργοποίησης (που είναι στην ουσία δήλωση χωραφιών) με το ύψος δικαιωμάτων που καθένας έχει. Δηλαδή, κάτι ανάλογο με το εθνικό απόθεμα, αφού από τους παραγωγούς έγινε ενεργοποίηση και μετά από ένα χρονικό διάστημα τους ανακοινώθηκε ότι παίρνουν και επιπλέον ποσά δικαιωμάτων από το εθνικό απόθεμα. Φυσικά, αυτό σημαίνει πως θα δηλωθούν συκοπερίβολα, σταφιδάμπελα, θερμοκήπια, άρα θα γίνει χαρτογράφηση από τοπογράφους.

ΘΑΡΡΟΣ
avatar
reporter

Αριθμός μηνυμάτων : 127
Registration date : 11/01/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης