ΤΥΠΟΠΟΙΗΤΕΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΕΦΤΙΑΧΝΑΝ ΚΑΙ ΗΛΙΕΛΑΙΟ;

Πήγαινε κάτω

ΤΥΠΟΠΟΙΗΤΕΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΕΦΤΙΑΧΝΑΝ ΚΑΙ ΗΛΙΕΛΑΙΟ;

Δημοσίευση  reporter Την / Το Πεμ 22 Μάης 2008, 16:19Διαστάσεις πολύ μεγαλύτερες από όσο είχε μέχρι τώρα, λαμβάνει στη Μεσσηνία η πολύ σοβαρή υπόθεση με το ηλιέλαιο που είναι επιμολυσμένο με ορυκτέλαιο, καθώς χθες ο αντινομάρχης Σωτήρης Παναγιωτόπουλος δήλωσε πως υπάρχουν ενδείξεις, πληροφορίες, καταγγελίες ότι συγκεκριμένες τυποποιητικές μονάδες του νομού μας τυποποιούν ηλιέλαιο και το προωθούν στην αγορά.
Το «Θ» ρώτησε αν πρόκειται για μονάδες τυποποίησης ελαιολάδου, ο κ. Παναγιωτόπουλος απάντησε καταφατικά και τόνισε πως για να γίνει κάτι τέτοιο χρειάζονται επέκταση αδείας και ανεξάρτητοι χώροι. Ανέφερε ακόμη πως αυτό ίσως γινόταν από αμέλεια και δεν το γνώριζαν οι επιχειρήσεις, ενώ το ζήτημα είναι σύνθετο αφού εμπλέκεται και η Εφορία.

Σχετικά με την πλήρη καταγραφή των ποσοτήτων ηλιελαίου που έχουν έρθει στη Μεσσηνία, ο αντινομάρχης ανέφερε πως απαιτείται έλεγχος τιμολογίων του 2008 και του 2007, ενώ θα ελεγχθούν και όλες οι τυποποιητικές μονάδες, πράγματα που έχουν ζητηθεί από τις υπηρεσίες.
Ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε πως οι έλεγχοι συνεχίζονται σε όλη τη Μεσσηνία και θα γίνουν εντατικότεροι, ενώ έδωσε και στοιχεία για την περίοδο από 13 έως 19 Μαΐου, όπως αυτά προέκυψαν σε επίπεδο νομού από τα 3 μεικτά κλιμάκια ελέγχου της Νομαρχίας. Έγιναν λοιπόν 267 έλεγχοι σε ισάριθμες επιχειρήσεις και σε 4 έγινε κατάσχεση ηλιελαίου και μαγιονέζας. Είχαν αποσύρει το προϊόν 17 επιχειρήσεις.


Οι κατασχέσεις αφορούσαν 19 τόνους και 500 κιλά επιμολυσμένο ηλιέλαιο εισαχθέν από την Ιταλία, καθώς επίσης 67 τεμάχια συσκευασίας 5 λίτρων ηλιελαίου, 32 τεμάχια των 2 λίτρων και 237 τεμάχια του 1 λίτρου. Αυτά ήταν έτοιμα να προωθηθούν στο εμπόριο. Ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε πως «η συγκεκριμένη επιχείρηση ενημερώθηκε και γραπτώς, αμέσως από τις υπηρεσίες μας να προβεί σύμφωνα και με το έγγραφο του ΕΦΕΤ σε ανάκληση όλων των ποσοτήτων που είχε διαθέσει για πώληση, δεδομένου ότι το ηλιέλαιο που διέθετε ανήκε στη συγκεκριμένη ποσότητα που είχε επισημανθεί» με έγγραφο του ΕΦΕΤ που απεστάλη στις 12 Μαΐου. Πράγματι, με 2 έγγραφα η εταιρεία διαβεβαίωσε τη Νομαρχία ότι όλες τις ποσότητες που είχε διακινήσει σε συγκεκριμένες συσκευασίες τις εντόπισε και παρέλαβε και κράτησε στις αποθήκες, όπου τις κατέγραψε το μεικτό κλιμάκιο.

Από διάφορα σουπερμάρκετ και αποθήκες τροφίμων του νομού κατασχέθηκαν 97 φιάλες 1 λίτρου, 39 των 2 και 16 φιάλες των 5 λίτρων ηλιέλαιο δύο εμπορικών σημάτων. Άλλα σουπερμάρκετ που ελέγχθηκαν, είχαν αποσύρει τα ίδια ποσότητες ηλιελαίου. Επίσης, σε διάφορα καταστήματα διαφόρων περιοχών είχαν αποσυρθεί μαγιονέζες σε διάφορες συσκευασίες, περίπου 350 κουτιά. Σε 1 σουπερμάρκετ κατασχέθηκαν 8 τεμάχια μαγιονέζας 500 γραμ. η οποία δεν είχε αποσυρθεί από τα ράφια.
Οι υπηρεσίες της Νομαρχίας συνεργάστηκαν με το Στρατό, την Αεροπορία, το Νοσοκομείο και ιδρύματα του νομού αλλά δε διαπιστώθηκε προμήθεια επιμολυσμένου ηλιελαίου.


ΘΑΡΡΟΣ
avatar
reporter

Αριθμός μηνυμάτων : 127
Registration date : 11/01/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης