ΚΟΨΤΕ ΤΑ ΚΑΜΜΕΝΑ

Πήγαινε κάτω

ΚΟΨΤΕ ΤΑ ΚΑΜΜΕΝΑ

Δημοσίευση  reporter Την / Το Παρ 28 Μαρ 2008, 19:54


Ο τεράστιος όγκος των δηλώσεων που έχουν υποβληθεί στον ΕΛΓΑ, για τις ζημιές του Φυτικού Κεφαλαίου από τις Πυρκαγιές του 2007, δεν επιτρέπει τη σύντομη ολοκλήρωση των εκτιμήσεων»…… υποστηρίζει έγγραφο του υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ , που εστάλη στους αγρότες των πυρόπληκτων περιοχών.
Παράλληλα ο ΕΛΓΑ γνωστοποιεί στους πληγέντες καλλιεργητές να κόψουν τα καμένα ελαιόδενδρα εντός του Μαρτίου, αλλά να αφήσουν και … «μάρτυρες». Όσο για τα αμπέλια, η ανακοίνωση του ΕΛΓΑ αναφέρει ότι, «η διαχείριση των πυρόπληκτων αμπελώνων μπορεί να καθυστερήσει μέχρι να διαφανεί η οριστικοποίηση των ζημιών», δηλαδή «στο… απώτερο μέλλον».
Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του ΕΛΓΑ αναφέρει τα εξής:
«Μετά την ενημέρωση από το Ειδικό Επιστημονικό προσωπικό του Γεωπονικού Πανεπιστημίου και του ΕΘΙΑΓΕ, σε συνεργασία και με τις Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης των πυρόπληκτων νομών, γνωστοποιείται στους πληγέντες καλλιεργητές ότι:
Μπορούν και πρέπει να κόψουν τα καμένα ελαιόδενδρα πριν από την εξατομίκευση των ζημιών στον κορμό ή τους βραχίονες, εντός του Μαρτίου και πριν από την ενεργοποίηση των φυτών με την άνοδο των θερμοκρασιών (δηλαδή πριν τον μήνα Απρίλιο), υπό την προϋπόθεση ότι θα αφήσουν ως μάρτυρες, μια σειρά ελαιοδένδρων οριζόντια ή κάθετη ή διαγώνια με αριθμό δένδρων τουλάχιστον 10% επί του συνόλου. Οι μάρτυρες είναι απαραίτητοι όχι μόνο για τον προσδιορισμό της ζημιάς, αλλά κυρίως για την εκτίμηση της παραγωγής των ελαιοδένδρων και την κατάταξη στην αντίστοιχη κατηγορία καταβολής της απώλειας εισοδήματος».
Οι μοναδικές αποζημιώσεις. που έχουν πάρει μέχρι στιγμής οι παραγωγοί, είναι 150 ευρώ ανά στρέμμα στα καμένα και ως προκαταβολή από την Πολιτική Σχεδίασης Έκτακτης Ανάγκης (ΠΣΕΑ) το 20% της παραγωγής που κάηκε.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
avatar
reporter

Αριθμός μηνυμάτων : 127
Registration date : 11/01/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης